ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ “FOOD AND DRINK EXPO 2023”

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέσω της λειτουργίας ενός ομαδικού περιπτέρου στη FOOD & DRINK EXPO 2023, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που διοργανώθηκε στο NEC του Birmingham στις 24-26 Απριλίου.

Η δράση είχε ως στόχο την προβολή, προώθηση και ανάδειξη των εταιρειών που συμμετείχαν στην έκθεση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μέσω της διά ζώσης γνωριμίας των επαγγελματιών – επισκεπτών της έκθεσης με τα προϊόντα τους, της δυνατότητας γευστικής δοκιμής για κάθε προϊόν, καθώς και της απευθείας εύρεσης συνεργατών (αγοραστών, διανομέων κτλ.) εντός της έκθεσης από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στο περίπτερο της Περιφέρειας.

Για την μέγιστη προβολή των εκθετών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, και για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, βρετανός σεφ παρασκεύαζε «lunch bites» με τα προϊόντα με προϊόντα των συμμετεχόντων ελληνικών επιχειρήσεων και σύμφωνα με τη βρετανική κουλτούρα.

Για την περαιτέρω ενίσχυση και διείσδυση των επιχειρήσεων στην Βρετανική αγορά, οργανώθηκε Networking Event, την Τρίτη 25 Απριλίου, με καλεσμένους σημαντικούς αγοραστές HORECA, διανομείς και αγοραστές από τον κλάδο του λιανεμπορίου. Κατά την διάρκεια του Event, το οποίο είχε τεράστια προσέλευση κόσμου, σερβίρονταν «μπουκίτσες» γευμάτων σε στοχευμένο κοινό.

Αδιαμφισβήτητα η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μία αγορά με μεγάλες προοπτικές. Παρ’ όλες τις προκλήσεις του Brexit, του Covid και της ενεργειακής κρίσης, παραμένει μία άκρως ανταγωνιστική και εύρωστη αγορά. Οι νέες τάσεις που διαμορφώνονται, δημιουργούν κενό στη βρετανική αγορά, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η καταλληλότερη για την είσοδο νέων προϊόντων στην αγορά

Στο παραπάνω πλαίσιο, η λειτουργία του ομαδικού stand της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, ιδίως στο βαθμό που τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μπόρεσαν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους απέναντι σε ομοειδή προϊόντα «ανταγωνιστικών» χωρών όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες έχουν επενδύσει πολύ περισσότερους πόρους στην εμπέδωση του brand τους από το ξένο καταναλωτικό κοινό.