Η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση ποτών και τροφίμων FOODEXPO2023

Για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση ποτών και τροφίμων στη Ν.Α. Ευρώπη, Foodexpo 2023 με αυτόνομο περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δέκα εταιρείες με προϊόντα της Ιόνιας Γης. Τον συντονισμό για τη δράση είχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν.

Το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης ήταν υψηλό, καθώς διοργανώθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με εθνικές και διεθνείς εταιρείες, με στόχο την περεταίρω διείσδυση των παραγωγών σε αγορές ανάλογου ενδιαφέροντος.     

Παράλληλα, η γαστρονομική ποιότητα των προϊόντων της Ιόνιας Γης προβλήθηκε μέσα από τα live cooking shows που πραγματοποιήθηκαν στο Mediterannean Gastronomy Forum, με θέμα «Brunch των Περιφερειών»  όπου ο chef Μανώλης Ραϊνάκης μαγείρεψε ομελέτα φούρνου με πράσινα σπαράγγια και κουμ κουάτ Κέρκυρας και φιτούρα Ζακύνθου με σπασμένο παστέλι και εντυπωσίασε το κοινό. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Υψηλάντης, Γενικός Δ/ντής Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μίλησε για την γαστρονομική υπεροχή των προϊόντων του τόπου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τα μοναδικά προϊόντα που παράγουν οι Ιόνιοι παραγωγοί.