Η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην 8η έκθεση EΞΠΟΤΡΟΦ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά στην 8η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2022, με δικό τους περίπτερο στο οποίο παραγωγοί από όλα τα νησιά μας, προσέφεραν μεγάλη ποικιλία από ποιοτικά Επτανησιακά προϊόντα.

Έπειτα από δύο χρόνια αποχής η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επέστρεψε σε νέο εκθεσιακό, το MEC Παιανίας, και ο απολογισμός της έκλεισε με θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου. Στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 2022 συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου, αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.

Οι παραγωγοί των Ιονίων Νήσων είχαν την ευκαιρία, εκτός από την προβολή των προϊόντων τους, να συνάψουν συναντήσεις με μεγάλες αλυσίδες από τον χώρο του retail, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων τόσο εντός της έκθεσης, όσο και διαδικτυακά, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr.

Η Περιφέρεια, δια της Αγροδιατροφική της Σύμπραξη, που είχε και το γενικότερο συντονισμό της δράσης, στηρίζει και προωθεί τις δημιουργικές συνεργασίες και την εξωστρέφεια. Η Ιόνια Γη προσέφερε μοναδικά προϊόντα στην πρώτη δια ζώσης έκθεση ποτών και τροφίμων, μετά από καιρό, κλείνοντας με θετικό απόηχο και ανοίγοντας το δρόμο για την επανέναρξη των δράσεων προβολής τοπικών προϊόντων.