ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ι.Ν.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, κου Παύλου Μπουχάγιερ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, δεσμεύτηκε για την συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αναβάθμιση του προϊόντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ιδιαίτερα στον Πρωτογενή τομέα και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Κατόπιν, απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την μέχρι τώρα πορεία της Σύμπραξης, παρόλο που μετράει μόλις δύο χρόνια δραστηριότητας. Ευχαρίστησε μάλιστα τα μέλη του Δ.Σ. της Σύμπραξης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την υλοποίηση των στόχων της Σύμπραξης και ειδικότερα, την δημιουργία Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων, την δημιουργία Σήματος Ποιότητας για προϊόντα του πρωτογενή τομέα των Ιονίων νήσων, την συλλογή και απομάκρυνση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι εν λόγω στόχοι θα επιτευχθούν.

Ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία αγροτών, δείγμα της απήχησης που έχει αρχίσει και αποκτά η Σύμπραξη στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή στους αγρότες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το παρών, έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας κος Ιωάννης Φοντάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης κος Διονύσης Στραβοράβδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος κος Διονύσιος Τσούκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κος Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κος Χρήστος Μωραΐτης, ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας κος Σταμάτης Γκίνης.

Τυχερός της εκδήλωσης, αφού κέρδισε το φλουρί, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κος Διονύσης Τσούκας, ο οποίος και έλαβε τις καλύτερες ευχές όλων των παρευρισκόμενων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κύριος Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κύριο Παύλο Μπουχάγιερ