ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕXPO CORFU 2022

Ξεπέρασε κάθε θετική πρόβλεψη η επιτυχία της έκθεσης «EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός», που πραγματοποιήθηκε στις 19 -21 Μαρτίου 2022, στο Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας  και στην οποία η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων συμμετείχε με δικό της περίπτερο.

Πλήθος πολιτών επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να ανακαλύψουν τα εξαιρετικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας της Ιόνιας Γης. Λάδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, γλυκά, ζυμαρικά, είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ στο περίπτερο της από όλα τα Ιόνια.

Αρκετοί ήταν και οι εμπορικοί επισκέπτες, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι εταιριών που προχώρησαν στην σύναψη συνεργασιών έτσι ώστε τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Κέρκυρας και του Ιονίου γενικότερα, να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης.

Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα γαστρονομικής πανδαισίας που υλοποίησε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας. Εδέσματα υψηλού γαστρονομικού επιπέδου με την χρήση και των τοπικών προϊόντων, έγιναν πόλος έλξης για το κοινό.

Όπως είπε κι ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΙΝ, κ. Νικόλαος Μουζακίτης σε συνέντευξη του: «Η παράδοση δίνει ραντεβού με το σήμερα και το αύριο και οι γεύσεις της Κέρκυρας και των υπόλοιπων νησιών του Ιονίου ετοιμάζονται να κατακτήσουν και πάλι τις αισθήσεις των γευσιγνωστών. Μεγάλα όμως είναι επίσης και τα επικοινωνιακά οφέλη που προέκυψαν για τα προϊόντα της Ιόνιας Γης, μέσα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διοργανώσεις, που στόχο θα έχουν να προβάλουν την περιοχή μας, το έργο των παραγωγών-μεταποιητών του Ιονίου, και  την ενίσχυση των νησιών μας ούτως ώστε η γαστρονομία μας να αποτελέσει κίνητρο ταξιδιωτικής μετακίνησης αλλά και συστατικό στοιχείο ενός διαφοροποιημένου τουριστικού πακέτου».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΙΝ, ΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΟ ΦΩΤΗ ΚΟΤΤΗ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΚΑ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ- ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΟΣ ΤΑΣΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΙΝ, ΚΟ ΝΙΚΟ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ