ΤΑ “ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Μία θαυμάσια ευκαιρία είχαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Παπαγαλάκια», να μάθουν παίζοντας για την σωστή διατροφή και τα οφέλη αυτής στην υγεία μας και να έρθουν κοντά με τα τοπικά μας προϊόντα.

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κος Νικόλαος Μουζακίτης, δήλωσε:

Μετά και την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στο 1ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας, συνεχίζουμε με παιδιά προσχολικής ηλικίας το καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή «Παίζω και μαθαίνω για τη Διατροφή», με την ανάλογη τροποποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που έχει ετοιμάσει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, προσαρμοσμένο στις ηλικίες των μικρών μας.   

Οι δεξιότητες και η αντίληψη των μικρών παιδιών μας σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οπότε μια εικόνα ή ένα παιχνίδι που το παιδί θα μάθει στο σχολείο και θα μεταφέρει σπίτι , μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερα κατά την προσχολική και νηπιακή ηλικία το παιδί καλλιεργεί συνήθειες, μιμείται τους γονείς στο τραπέζι και σχηματίζει εντυπώσεις και πρότυπα σχετικά με το φαγητό.

Τα παιδιά μας σήμερα θα μάθουν την αξία του να τρώνε σωστά, αλλά και προϊόντα που παράγει η Ιόνια Γη και τους λόγους που πρέπει να τα επιλέγουμε.

Μια ακόμη, λοιπόν,  πρωτοβουλία, με σκοπό την ενημέρωση αυτής της σημαντικής  ηλικιακής ομάδας, προκειμένου να αποκτηθούν τα  εφόδια για ένα υγιεινό τρόπο ζωής!!

Από πλευράς μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε δυναμικά τη συγκεκριμένη δράση, καθώς βλέπουμε το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από σχολικές μονάδες για την υλοποίηση του προγράμματος της Αγροδιατροφικής, που θα επεκταθεί και σε χωριά της Κέρκυρας, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, κος Ιωάννης Αρμενιάκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων, κος Μανώλης Ορφανουδάκης.