ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προχωρήσει στην σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με την εταιρεία EnterpriseGreece (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.) η οποία είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα μας ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Προωθώντας τις επενδύσεις και το εξωτερικό εμπόριο, η Enterprise Greece ενημερώνει και κινητοποιεί τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, οργανώνοντας αποστολές και ποικίλες δράσεις εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, η εν λόγω εταιρεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν., πρόκειται να διοργανώσει τον Σεπτέμβρη του 2020 μια διαδικτυακή “συνάντηση” (WEBINAR) στην οποία θα συμμετέχουν Διπλωμάτες από την ΕΝΤΕRPRISE GREECE, εξαγωγικές επιχειρήσεις από το Ιόνιο και διάφοροι θεσμικοί παράγοντες.

Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειάς μας για την:

  • Προβολή της στην παγκόσμια επιχειρηματική αγορά και στην ανάδειξή της ως επιχειρηματικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, αλλά και η παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, στον τουριστικό και αγροδιατροφικό τομέα
  • Προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τουριστικών αξιοθέατών της.
  • Ενίσχυση της διεθνοποίησης των περιφερειακών μικρομεσαίων

επιχειρήσεων της

Μια από τις θεματικές ενότητες που πρόκειται να παρουσιαστούν είναι και η «What to buy from the Ionian Islands», όπου διάφοροι παραγωγοί της Ιόνιας Γης θα παρουσιάζουν την επιχείρηση και τα προϊόντα τους.

Για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ιόνιας Γης, θα θέλαμε λοιπόν την συνεργασία σας με :

– την δημιουργία ολιγόλεπτου βίντεο που θα τραβήξει ο κάθε παραγωγός στο χώρο του προβάλλοντας προϊόντα του (μπορεί να είναι και από κινητό τηλέφωνο) ή

– υπάρχον βίντεο που μπορεί να έχει ήδη κάνει ο κάθε παραγωγός για την επιχείρησή του, για το οποίο θα του ζητήσουμε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε πλάνα του.

Το υλικό/βίντεο όσων ανταποκριθούν στην εν λόγω πρόσκληση, θα μονταριστεί σε ένα ενιαίο βίντεο με υπότιτλους στα αγγλικά από την εταιρεία EnterpriseGreeceκαι θα προωθηθεί σε ξένες αγορές ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιηθεί από την Περιφέρεια στις εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις, αγροτικών προϊόντων ή τουρισμού που συμμετέχει.

Όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εν λόγω πρωτοβουλία θα πρέπει έως Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 να έχουν επικοινωνήσει με τα γραφεία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ή να στείλουν μέσω email το ερασιτεχνικό τους βίντεο ή αντίστοιχο link στο youtube, δείγμα του βίντεο που εκπροσωπεί την επιχείρησή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ι.Ν.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Πληροφ.: ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ι.Ν.

ionian.agro@gmail.com

Τηλ. 2661362281

κ.Ναταλία Βλάχου, 6974626288

κ.Ευη Κώστα

κ.Αννα Χυτήρη