ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε εκδήλωση με θέμα

«ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ο υγρός χρυσός των  Επτανήσων»

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα 10.30 π.μ.

Αίθουσα Συνεδριάσεων

Κτίριο Π.Ε. Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), Οδός Σαμάρα 13

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων  Νήσων διοργανώνει εκδήλωση  με θέμα «ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Ο υγρός χρυσός των  Επτανήσων» το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, θέλοντας να αναδείξει όχι μόνο την διατροφική αξία του εξαιρετικού μας προϊόντος, αλλά και τις ιδιαίτερες φαρμακευτικές και ευεργετικές του ιδιότητες.

Θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από εξαίρετους ομιλητές:

τον κο Προκόπη Μαγιάτη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου ΕΚΠΑ, ερευνητής κλινικών και πειραματικών ερευνών σχετικά με τις φαρμακευτικές δράσεις των ελαιολάδων που είναι πλούσια σε πολυφαινόλες.

τον κο Κωνσταντίνο Τσουμάνη, Διδάκτωρ Τουριστικής Οικονομίας, ο οποίος θα μιλήσει για την μετάβαση της Κερκυραϊκής οικονομίας από τον πρωτογενή τομέα στον Τουρισμό.

τον κο Μάρκο Αυλωνίτη, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Παν/μιου ο οποίος θα μιλήσει για τον «Ελαιοπαρατηρητή» το καινοτόμο σύστημα δακοπαγίδων από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Στην εν λόγω εκδήλωση πρόκειται να βραβευτούν και οι επιχειρηματίες-παραγωγοί ελαιολάδου τη Ιόνιας Γης, οι οποίοι μέσα από μακροχρόνιες προσπάθειες, με μεράκι και αγάπη για αυτό που κληρονόμησαν από την παράδοση και τις οικογένειές τους, ασχολήθηκαν με την ανάδειξη της καλλιέργειας του «ιερού δένδρου» και την παραγωγή ελαιολάδου.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΙΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ