ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ  MENOPE DUBAI

Στη Middle East Organic and Natural Products Expo τη μοναδική και μεγαλύτερη έκθεση της Μέσης Ανατολής, αφιερωμένη σε όλα τα φυσικά, βιολογικά και υγιή προϊόντα, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, με Επτανήσιους παραγωγούς.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε την προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού της τομέα στο πλαίσιο της λειτουργίας του Organic Super Kitchen της έκθεσης. Την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση επιδεικτικής μαγειρικής και γευσιγνωσίας, κατά την οποία παρασκευάστηκε μία παραδοσιακή συνταγή των Ιονίων Νήσων (Ροβανί Ιθάκης) από τους σεφ της σχολής Ecole Hotelier Helvetique, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν στο κοινό γενικά στοιχεία του αγροδιατροφικού τομέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν ειδικά στοιχεία για τα κύρια συστατικά της συνταγής (μέλι & ελαιόλαδο) αποκλειστικά όσον αφορά την Περιφέρεια, τονίζοντας τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά σε σχέση με ομοειδή προϊόντα άλλων περιοχών. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη έκανε τον συντονισμό της δράσης.

Η προβολή της Περιφέρειας στην Organic Super Kitchen περιλάμβανε:

-Διοργάνωση εκδήλωσης επιδεικτικής μαγειρικής και γευσιγνωσίας με προϊόντα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ενημέρωση του κοινού για τον αγροδιατροφικό πλούτο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων της Περιφέρειας.

-Έκθεση των προϊόντων της Περιφέρειας για όλη τη διάρκεια της έκθεσης (13-15/12/2022) στο χώρο της Organic Super Kitchen

– Προβολή του λογότυπου της Περιφέρειας στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της εκδήλωσης

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν:

ΑRELIA Extra Virgin Olive Oil Κεφαλονιά

ARISTEON Extra Virgin Olive Oil Ζάκυνθος

KRITONOU Extra Virgin Olive Oil Κεφαλονιά

OLITHEA Extra Virgin Olive Oil Κέρκυρα

PHILOLIA Extra Virgin Olive Oil Ζάκυνθος

VASILAKIS Corfu Beekeeping Κέρκυρα